SSI Instruktor Update

Hasonló írások erről: Búvár oktatás | 0

Kedves SSI Oktató Kolléga – Kollégák!

Március 3.-án megtörtét az SSI 2010-es átfogó trainer-i update Guido Watzig vezetésével. Előkerült sok olyan téma, amely részben vagy egészben változás alatt állt már egy ideje. Most összefoglalva, egy egész napos szeminárium keretében végigmentünk minden olyan kérdésen, amely megváltozott az utóbb évek tapasztalatai alapján. Ezek a változások azok, melyek létrehívták ezt az SSI által kötelezően minden hívatásos számára előírt oktatást.

Mivel téged – titeket is érinthet ez az update, bátorkodlak tájékoztatni az ott elhangzottakról.

Röviden összefoglalva a következő témák kerültek szóba:

 • A DiveCon-ok képzettsége, minősítése és az update utáni specialitás oktatói fokozatok megszerzésének lehetősége
 • Az OW tananyagot érintő változások
 • A specialitás tananyagokat érintő változások
 • Néhány specialitás tanfolyam oktatói (DiveConi) előfeltételének változása
 • Az Advanced I-k által oktatható új tanfolyamok (Diveguide, Science of Diving, Divemaster) előfeltételei. (nektek talán ez a legfontosabb, hiszen így mindenki tud maga alá segítséget gyártani update után.
 • A DCSI-ket érintő változások a DiveCon oktatással kapcsolatban valamint az oktatói tanfolyamok anyagával történő harmonizáció
 • A Master I fokozat előfeltételei
 • A trainereket érintő sok más…
 • Az elsősegély és oxigénes oktatói fokozatok kötelező megszerzésével kapcsolatos előírások
 • A tananyagcsomagokban beálló szerkezeti és árképzési változások

Ezen változások összefoglalt meghallgatása – az update teljesítése – több jó lehetőséget is rejt magában, de akárhonnan nézzük, legalább nem maradsz le másokkal szemben és hosszú távon nem veszted el az eddig befektetett munkádat, idődet és pénzedet, melyet erre a rendszerbe áldoztál. Ha szándékodban – szándékotokban áll elvégezni ezt az update-ot, akkor kérlek, olvasd el az SSI ezzel kapcsolatos határozatát!

Az update elvégzésének lehetőségei:

Az updat elvégzésére 2010. dec. 31.-ig van lehetőség. Ez után (hasonlóan a késedelmes tagdíjfizetéshez) az oktató felfüggesztésre kerül mindaddig, míg nem teljesíti az előírtakat. 2011-től a teljesítésnek – jelenleg az SSI által, még meg nem határozott – jelentős pótdíja van.

A nem megújított oktatók, 2010. dec. 31.-ig folytathatják munkájukat, de nem alkalmazhatják az új lehetőségeket.

A megújított oktatók 2010. ápr. 1.-től taníthatják az új vagy megváltozott anyagokat. (divemaster, stb.)

Az update-ra a magyarországi megújított trainer-eknél van lehetőség. A megújítást az SSI felé a trainer-ek a megfelelő nyomtatványok kitöltésével, valamint a beszedett díjak befizetésével érvényesítik.

Ennek érdekében most két időpontot is szervezünk, hogy mindenki mihamarabb el tudja végezni ezt a kötelező feladatot. Az első alkalom március 20.-a, csütörtök lesz, míg a másikat rugalmasan szervezzük az első alkalomról lemaradók igénye szerint.

Az update hivatalos díjai:

 • Divecon 100 € + Áfa, azaz 125 €
 • Open Water Instructor 100 € + Áfa, azaz 125 €
 • Advanced OWI, DCSI, MI 250 € + Áfa 312,5 €
 • Az update díj mindent tartalmaz (reg díj, új oktatási anyagok, új igazolványok, trainer-i díj)
 • A fenti díjak a mostani – március 18.-i, és még egy – a későbbiekben meghatározandó – csoportos időpontra érvényesek. Az ettől eltérő időpontú, valamint egyedi update díja ettől eltérőek lehetnek.

Az általunk szervezett update még egy plusz eseményt tartalmaz. Mindazok, akik bármilyen verzióba szeretnének kapcsolatba kerülni a technikai merülésekkel (szervező, hallgató, jövőbeli oktató, felszerelés-kereskedelem, stb.) egy kis plusz üzleti lehetőségről hallhatnak az update végén, mely komoly mértékben hozzájárulhat iskolájuk anyagi sikeréhez és elismertségéhez. Aki itt marad az utolsó részre, rövid betekintés nyerhet arról, miként építhető be akár több szinten is a technikai merülés világa egy iskola profiljába és mi milyen együttműködési lehetőséget kínálunk. Reméljük, ebből a részből is profitálhat mindenki és egy jobb lehetőséggel a tarsolyodban távozol, mint ha csak az update-ra jöttél volna!

Kérjük azokat, akik a mostani alkalomra nem tudnak eljönni, de szeretnének a következő csoportos megújításon részt venni, jelezzék ebbéli szándékukat és egyben adják meg azokat az időpontokat, amelyek a közeljövőben (max. április 1.-ig) NEM lesznek megfelelőek számukra, így egy optimális időpontot tudunk kialakítani mindenki számára!

Kérlek, ha bármilyen kérdésed vagy kérésed lenne, nyugodtan írj, vagy hívj telefonon!

Mély tisztelettel:

Dora Gyula

Instructor Trainer

 

Olvasnék még erről a világról!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük