AED – Automata External Defibrillation

A DAN AED kurzusa a BLS képzés kiegészítése az automata defibrillátorral. Ez az csodálatosan hatékony és mégis egyszerű szerkezet több száz százalékkal javítja a páciens életbennmaradási esélyeit, egy szívmegállás esetén a hagyományos BLS technikákkal szemben. Ez az eszköz ma már nagyon sok helyen fellelhető. Megtalálhatók bevásárló központokban, strandokon, rendőr és tűzoltókocsikban és búvárbázisokon is. A szerkezet egy egyszerűen használható eszköz. Bekapcsolásakor egy gépi hang utasításokat ad, melyeket követve egy ilyen képzettséggel rendelkező egyén is tud elektrosokkal újraindítani egy fibrilláló szívet. A gép automatikusan érzékeli a szívműködés elektromos jeleit, majd kiértékelve azt, a mi közreműködésünkkel képes elektrosokkot adni. Megtanuljuk, hogyan helyezzük üzembe, miként helyezzük fel az érzékelőket és hogyan adjunk életmentő áramütést ennek a gépnek a segítségével.

Mivel ismerkedünk meg itt?

Élettani alapok átismétlése.

A defibrilláció mihamarabbi szükségességével.

Az AED gép működése.

Az AED gép használatba helyezése.

Az AED gép alkalmazása CPR esetén.

Beszélünk még a kiegészítő lehetőségekről (melyek a későbbi tananyagok elsajátításával érhetők el) és jelentősen javítják a technikák hatékonyságát. Oxygen, vagy (Advanced Oxygen Equipmen) haladó oxigénes felszerelés.

Tanfolyami paraméterek:

Előfeltétel az érvényes (24 hónapnál nem régebbi) DAN BLS, SSI React Right, stb. (a lényeg a CPR és a First Aid ismerete)

Érvényes 24 hónapig hobbi búvárok esetén, 12 hónapig hívatásosok esetén – Kötelező a Stress & Rescue tanfolyam előtt

Költségek: Tandíj + Oktatási anyag + Igazolvány díj 85 €

Ha jelentkezni szeretnél, vagy érdekel a tanfolyam, de kérdésed van, kérlek írj! Kattints a facebook profilomra és jelölj ismerősnek. Ezután ott a legjobb, ha írsz, mert azt naponta többször is nézem.
 

Olvasnék még erről a világról!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük