Biztonságtechnikai Tréning „kezdőknek és haladóknak”

Az országban elsőként!

Ha Te is érzed, hogy nem vagy biztos magadban, miért kockáztatsz?

Az alaptanfolyamon megtanultál technikákat, melyeket a legtöbben nem tudnának alkalmazni! Mit gondolsz miért?

Szerinted, aki már szépen úszik, az biztonságban is van?

A balesetek legnagyobb része nem megoldhatatlan problémákból, hanem nevetségesen egyszerű – de váratlan helyzetekből következik be.

Ne hidd, hogy csak a nagy gyakorlatú búvároknak van értelme biztonságtechnikai – vészhelyzeti technikákkal foglalkozni!

A valóság gyökeresen más, mint a tematikák. Neked az első merülésedtől kedve kell tudnod vigyáznod magadra! Nem várhatsz a mentőbúvári tanfolyamig – ami legtöbbször nem is rólad szól, hanem egy másik bajbajutottról. És veled mi lesz?

A biztonságtechnikai tanfolyamot azért alkottuk meg, mert a technikai merüléseink tapasztalata alapján hibás – sőt veszélyes az a tézis, hogy egy kezdőt először sok kiegészítő tudással kell felvértezni, majd ha már sokat merült, menjen el egy mentőbúvári tanfolyamra ahol elnyeri az igazi biztonságot.

Neked az első merüléstől kezdve tudnod kell magadra vigyázni!

Miért?

Mert bármelyik oktató vagy divemaster ígéri azt, hogy, vigyáz rád, ez csak részben igaz. Vannak helyzetek, melyekben Neked is helyt kell állnod! Ezt mi hívatásosok tudjuk a legjobban, bár nem szívesen valljuk be. Bárki bármit állít, nem tudunk maszkot, vagy reduktort üríteni helyetted, kontrollálni a légutakat és a légzést. Pedig ez maga az élet… bárkivel merülsz is. Szóval a szomorú valóság az, hogy ha fogom a kezed, akkor is lehet baj…

Senki nem tud arról garanciális papírt adni neked, hogy vele nem történik valami, ami miatt egyedül maradsz. Még akkor sem, ha oktató!

Még akkor is, ha félistenekkel merülsz, előfordulhat, hogy 20 másodpercre nem téged néznek – ugye láttál már ilyet – és ennyi idő alatt történhet olyan, amit vagy Te oldasz meg, vagy senki…

És ami a legfontosabb! Elmélyülni valamiben, feloldódni, élvezni egy helyzetet egy látványt, csak akkor lehet, ha ura vagy a helyzetnek és nem kell tartanod attól, hogy történik valami. Autóvezetés közben lehet gyönyörködni a tájban igaz? Ez csak a tudásodtól, a kocsidtól, a sebességtől és a forgalmi helyzettől függ.

Ahhoz szeretnénk Neked segítséget nyújtani, hogy gyönyörködj a tájban, és ne veszíts el élményeket, és sok pénzt. Legfőképpen pedig ahhoz, hogy ne essen bajod!

Honnan származik a tananyag?

A tananyag a technikai merüléseken kristályosodott ki. Ezeken a merüléseken a legtöbb esetben nincs lehetőség egy helyzet hibás megoldásának korrigálására, a technikai búvárok a legegyszerűbb leggyorsabb és legbiztonságosabb technikák kifejlesztésére törekednek már hosszú évtizedek óta. Sajnos a hobbi búvár világ nagyon rosszul kezelte a technikai merülések megítélését. 20 évvel ezelőtt még voltak nagy rendszerek, akik a szigorúan tiltották a nitrox használatát is. Így próbálták megóvni a hallgatókat attól, hogy a rémisztően veszélyes technikai merülésekre adják a fejüket – meg mellesleg máshová vigyék a pénzüket. Ez a marketing olyan sikeres volt – mert ebben tényleg verhetetlenek ezek az oktatási rendszerek, hogy ma mindenki azt tanulja, hogy a tec veszélyes, 40 méter alatt vége a világnak és mindenki komplett öngyilkosjelölt, aki ide merészkedik. Azt is sikeresen beleverték mindenkinek a kobakjába, hogy van a hobbi merülés, amit így kell csinálni és van a tec, amit teljesen másként.

Ez a világ legnagyobb ökörsége!

A valóság egy evolúciós folyamat lenne, mely apró fejlődési lépcsőkkel elvihet valakit akár a tec trainer-i szintig is, de sajnos nem az. A mai napig tanítanak nevetséges és béna megoldásokat a hobbi rendszerek, melyeket aztán vért izzadva kell kiirtani valakiből egy tec tanfolyamon – mivel itt tényleg életveszélyes lehet a hobbi biztonság!

A lényeg, hogy ami egyszerű, gyors, praktikus és működőképes, és megállja a helyét akár 120-on is, az biztonságos is – még egy kezdőnek is. A tec nem attól tec, hogy bonyolult – hanem pontosan attól, hogy egyszerű. MINDENKINEK!

Ha úgy érzed, hogy a sok minden, amit tanultál kissé elbizonytalanít, összezavar, és még nem is vagy ura ezeknek a gyakorlatoknak, gyere el tegyünk benne rendet!

Mivel foglalkozunk?

Elméleti alapok

Merülés-filozófiai alapok

Mozgások – lebegőképesség

A klasszikus vészhelyzet-kialakulási forgatókönyv elemzése

Alapvető problémák, vészhelyzetek

Hibás megoldások és következményeik

Klasszikus felszerelések és a belőlük következő problémák

Elméleti és gyakorlati végkövetkeztetések

Felszerelésekkel kapcsolatos fejlesztendők megállapítása

Az elméleti rész 100%-ban személyre szabott, ugyanis minden lényeges témát érint és abszolút interaktív. Azt szeretnénk, ha eljönnél és megpróbálnád szétszedni darabokra az elméletet. Kötözködj! Kérdezz! Próbálj sarokba szorítani. Ha egyetlen kérdésed is marad, ahol nem győztünk meg, visszakapod a tanfolyam díját! Ha marad 1% kételyed, csak annyit kell mondanod, “nem hiszem el és visszaadjuk a befizetett összeget! Hisszük, hogy tudunk olyat mondani, amit még ne hallottál és úgy fogsz hazamenni, hogy „ez igen!” „erre nem gondoltam!”.

Uszodai tréning

Alapképességek felmérése – fejlesztése

Vészhelyzeti bemutatók – szimulációk

Próbák – tesztek – bizonyítások

Váratlansági szituációkra történő felkészítés

Technikai gyakorlás

Egyéni gyakorlás

A gyakorlaton nagyon finoman óvatosan indulunk el. Tudjuk, hogy kezdők és kis gyakorlatú búvárokkal van dolgunk. Senkit nem akarunk elijeszteni! Ne katonai kiképzést képzelj el, ahol az „aki bírja, maradhat” szemlélet uralkodik. Azért, hogy a tréning minél megnyugtatóbban kezdődjön, és minél bizalomgerjesztő legyen, előre szólunk: NINCS VIZSGA, vagy minimum követelményszint! Igazolványt már úgyis szeretél valahol – azt meg el nem vehetjük. Fejlesztünk rajtad annyit, amennyit tudunk. Onnan kezdve, ahol tartasz MOST. Még külön női csoportot is indítunk csak hölgyeknek. Ők másként állnak ehhez a kérdéshez és másként is tudnak haladni. Persze jöhetnek együtt a fiúkkal is. Így aztán senkinek nem kell tartania attól, hogy „darabokra szedünk bárkit”.

Veszteni biztos nem fogsz! Nincs igazolvány díj, regisztrációs költség, kötelező színes marketingtananyag, martica, felvarró díszes táskadíj beleépítve. Szín tiszta tudás és technika. Érted, Neked!

Még egyszer! Ha nem tetszett, vagy nem győzött meg, a tanfolyam végén a kérdőívnél csak be kell x-elned azt a sort: Nem győzött meg a tanfolyam, szerintem nem hatékony. Szeretném visszakérni a tandíjat. Még személyesen sem kell ezt kimondanod. Másnap már viszi is a postás!

Mi hiszünk ebben a felkészítésben és tudjuk, legyél akár 4 merüléses kezdő, haladó vagy mentőbúvár, fogsz újat tanulni!

Mit veszíthetsz? Semmit! Csak nyerhetsz! Akkor pedig nem megéri megszabadulni kételyektől, tudatlanságtól és sokkal felszabadultabban élvezni a merülést?

Várunk!

Dora Gyula

Ha jelentkezni szeretnél, vagy érdekel a tanfolyam, de kérdésed van, kérlek írj! Kattints a facebook profilomra és jelölj ismerősnek. Ezután ott a legjobb, ha írsz, mert azt naponta többször is nézem.

 

Olvasnék még erről a világról!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük