Art-of-diving-buvar-akademia-technikai-buvar-oktatas-hobbi-buvar-oktatasNálunk mitől mások a hobbi búvár tanfolyamok?

Minden oldalon találsz valami olyat, hogy az ottani oktatás, mitől más a hobbi búvár tanfolyam. Gondoltam, ide is elfér egy ilyen bejegyzés a ma világába a hobbi búvár tanfolyamokról, ami nem szokványos. Sokat gondolkodtam, mit lehetne ide írni, de szakmailag azt hiszem semmi olyat nem tudnék ma már írni, ami eget rengető lenne, hacsak nem valami olyat, hogy itt nem lehet “vedd meg, olvasd el és mehetünk a vízbe” tanfolyamot végezni, de ezt ma lehet sokan nem is értenék… Felsorolhatnám a végzettségeimet megint, és írhatnék a tapasztalataimról, hogy meggyőzzelek. Ha ezt az oldalt végignézed, úgyis Te fogod eldönteni, hogy ki vagyok a Te szemedben. Esetleg még kijelenthetném, hogy én vagyok a legjobb oktató az országban, ezt meg ugye nyilvánvalóan nem tehetem meg, hiszen legalább 8 másik oldalon vannak már jelentkezők erre a helyre – eléggé zsúfolt ez a helyezés – így nem jelölöm magam.

Ennek ellenére tudom – és sok százan, tán ezren is tudják, hogy ITT valami más…

Amitől igazában más, az talán az, hogy nem AKARLAK megtanítani búvárkodni. Inkább FELAJÁNLOM, HOGY ELKÍSÉRLEK EGY ÚTON.

Mutatok olyan ösvényeket, melyeket csak kevesen ismernek, mert 20 éve járom ezt a vadont és nem kereskedelmi utakon haladok. Közben neked adom a gondolataimat, emlékeimet, és tapasztalataimat és így nem csak a felszerelés használatát tanulod meg, hanem megérteni azt, hogy miként állj meg néha az erdő közepén és lélegezz bele a világba. Ha megnézed mit tudok, hol állok a tudás, tapasztalat és elismerés létráján ebben a világban eldöntheted, hogy ez – amit most olvasol – valóság-e vagy csak marketing. Remélem megérint, hogy ez tényleg valós… Persze akit nem érdekel, nem akarom meggyőzni a lelkét. Jó utat neki. Szívből kívánom. Sok út van, az övé is ugyan oda visz majd. Akit érdekel, azt meg szeretettel látom.

Szóval ezen az oldalon nem SZERVEZÜNK hobbi búvár tanfolyamokat, de:

  • Ha valamiért úgy gondolod, hogy szeretnél tőlem tanulni, akkor itt vagyok.
  • Ebből az is következik, hogy főként csak egyéni – magántanítványaim vannak.
  • Természetesen szoktunk csoportos tanfolyamokat is tartani, mert van sok olyan tudandó, amit egyedül nem jó elsajátítani. Valamint így tudsz megismerkedni másokkal, akik aztán a barátaid és merülőtársaid lesznek majd.
  • Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Tömegben nem lehet azt átadni, amit én szeretnék. Oktattam úgy is. Elég volt. Megcsömörlöttem a „muszáj hétvégére még 4 embert összeszedni, mert jön a bérleti díj fizetés” búvároktatástól. Majdnem rámentem. Elvesztettem a lelkem. Ezt így többet nem csinálom.
  • Ha azt az utat választod, hogy nem állsz be egy futószalag-búváriskola olcsó padsorába, akkor ez így százszor többet ad majd Neked, de többet is követel mindenkitől és minden szinten.
  • Ma is vannak barátaim, akikkel merülni járok, de ez inkább egy baráti társaság. SZERVEZNI, NEM SZERVEZEK SEMMIFÉLE BÚVÁRTÚRÁT, de eljárunk merülni… Sokan… És az ismerősöknek mindig szólunk. Akinek van kedve, az jön, akinek nincs az nem. Ha kedved van, itt is szívesen látunk.

Szóval:

Ne kérdezd mikor indul tanfolyam, mert nem indul.

Ha szeretnél tőlem tanulni, ITT vagyok. MOST is. Direktben Neked!

Ha csak leveleznél erről-arról, arra is szívesen kapható vagyok.

Jó utat, menj bármerre is!

Dora Gyula

 

Olvasnék még erről a világról!