A pillanat élménye – a technikai búvárkodás élménye

Hasonló írások erről: Technikai merülés | 0

Avagy a technikai búvárkodás élménye egy srác tollából

2010 december 24.-e délután… Csak ülök és fásultan nézek át a reménytelenség szemüvegének legsötétebb lencséin… Néha belenézek a modern kor lélektelen vívmányaiba… Nyolc – tíz percenként jön egy e-mail a szokásos kimásolt idézetekkel, melyből a legtőbb ráadásul legalább 150 embernek van megcímezve… Két másodperc különbséggel sípol fel a család minden telefonja, ahogy ugyan az, az sms érkezik ugyan annak a feladónak a “csoport üzenete” által… Ennyi mostanában letudni a Szeretet Ünnepét… A Facebook-on még ma is politikai csatározás folyik… Azt hiszem hánynom kell…

Magamhoz húzom a kicsiket és megpróbálom belélegezni, magamba szívni az illatukat, ahogy frissen fürösztve nézik a TV-t és várják a Jézuskát… Ez az egyetlen értelmes dolog ma estig…

Aztán befut egy e-mail… megint… Teeee megint ki vagy…? …és mit másoltál ide…? Unottan és reménytelenül mozdulok.

De ez más! Ez nekem jött, csak nekem! Egy üzenet, egy írás, melyet egy egy olyan barát írt, aki megértett valamit abból, ami – legalábbis szerintem – a lényeg az életben. Melegség önti el a lelkemet, amikor olvasom…

Értem… én értem mire gondol, mit üzen, mit érez, mit szeretne.

Tiszta szível ajánlom Neked is! Lehet, hogy van irodalmibb fogalmazás ennél az írásnál, de ne ezt nézd! Nézd azt, hogy hány embernek jutott ez a gondolatnak ma eszébe? Nézd azt, hogy Te mennyit tudtál ebből megvalósítani ma és ezen a héten. És főleg, hogy Te jelen vagy-e az életedben… mert Ő, Ő úgy néz ki, megpróbál élni és ÁTÉLNI…

… hát végy egy nagy levegőt és próbáld átélni…!

Dora Gyula

A pillanat élménye – TT élménye… A technikai búvár élménye

Megvan… ez az a pillanat, amit kerestem!!!! Ezért éltem, hogy ezt megéljem.

Vagy mégsem, hiszen az már elmúlt.

Jó akkor a következő pillanat lesz az.

Ez is elmúlt, vége akkor most mi legyen, lehet, hogy már rég elmúlt a nagy pillanat, amiért érdemes volt élni, vagy még csak ezután jön?

Honnan fogom tudni, melyik lesz az?

Lehet, hogy a fiam születése volt az? vagy az első autóm vásárlása?  vagy, mikor levetettem magamat egy daru kosarából a mélybe?  vagy mikor előre éltem át a víz alatti csodát?  vagy majd a Zenta expedíció lesz a csúcs a pillanatok pillanata? vagy lehet, hogy a Blue Hole-ban 120 méter mélyen lesz az a pillanat, mire mindig is vágytam?

Na ez az a kérdés ami mostanában foglalkoztat!!!

Az egész heti, év végi őrület után, mikor mindenki rohan, hogy minden be legyen fejezve még az idén.

A karácsonyi nagybevásárlások őrülete után, mely mostanában már nem is a pihenésről és a szeretetről szól, mint régen, hanem a rohanásról a kapkodásról, az utolsó pillanatban történő bevásárlásról, miközben még gőzöd sincsen, hogy kinek mit is vegyél.

A Szenteste előtti estén történt vita után, hogy kinek mi is az elképzelése az ünnepekről, hogy kinek miről is szol a karácsony……………………. Én ma úgy ébredtem, hogy élvezni fogom a pillanatot, az összeset, melyek velem fognak megtörténni. Nem fogok lemaradni egyről sem.

Az utóbbi időben értettem meg hogy számomra mi is a pillanat élménye.

Sokszor csak egy csésze finom kávénak a kortyolgatása. Helyet adva hogy az íz világ kibontakozhasson az ízlelő bimbóimon.

A napfény simogató hatása mikor végigfut az arcomon, a víz frissessége, mikor merülés előtt beteszem a fejem a vízbe és hagyom, hogy a hatás átjárja a testem minden porcikáját.

A fiam mosolya, mibe beleborzong a testem , vagy a csínytevő tekintete, mely boldogsággal áraszt el miközben tudom, hogy most valami rosszaságot fog elkövetni.

Egy buddhista mondás szerint a pillanat átadja helyét egy másik pillanatnak.

Sajnos mi foglyai maradunk néhány pillanatnak, mely mindenkinek más és mást mond, mindenkiből más és más érzést vált ki. Az a pillanat mely nekem a nagy pillanatnak tűnik az a mellettem lévő embernek lehet, hogy csak egy a sok közül, neki az egy átlagos kávé íze, egy átlagos napsugár melegsége.

Neki lehet, hogy hideg a víz, mely nekem a frissességet jelenti és a mosoly is csak egy a sok közül.

Nem tudom, hány pillanat lesz még, mely segít majd abban, hogy boldogan éljük az életünket,  én leülök és időt szakítok arra, hogy élvezzem, a kávé izét, a nap melegét, a víznek a frissességét és a mosolyt, melyet mástól kapunk.

Megpróbálok én is adni magamból mindenkinek valamit, ha az csak egy mosoly lesz, vagy csak egy ölelés vagy egy kézfogás, hogy más is átélhesse a pillanat élményét.

ÉN átadom magam a pillanat élményének, mindent megteszek azért, hogy minden pillanat a nagy pillanat legyen.

Tedd ezt te is.

Vedd észre hogy az élet nem csak a rohanásból áll.

Az élet így is úgy is elrohan, de ha élni fogod minden pillanatát, akkor nem veled rohan csak melletted.

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet.

 

Tímár Tibor

Lehet, nem értesz minden sor. Nem baj. Ezt nem is érteni kell, hanem inkább érezni. Ami a lényeg, hogy valami történt odabenn, ami nehezen fejezhető ki szavakkal. Ha nem csak érezni, de tapasztalni is szeretnéd a technikai búvárkodás élményét, akkor olvass bele, mi kellene ahhoz, hogy “óvatosan” belekóstolj a technikai merülésekbe.

Olvasd el az XR Nitrox – A “kezdő” Technikai Búvár Tanfolyam anyagát! Látni fogod… Még lányoknak is megy. 🙂

Art-of-diving-buvar-akademia-technikai-buvar-oktatas-banner-XR-Nitrox-550

 

Olvasnék még erről a világról!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük